Buchtičky s pudinkem

10. listopadu 2016 v 12:00 | Michala |  Sladká jídla

Dnešní recept je takový vzpomínací.

Je to jídlo z doby většiny dětí, které jsme chodily na obědy do školní jídelny.
Někdo je nesnáší, právě kvůli tomu, že byly často v jídelně, někdo je naopak miluje.


Pro mě je to ideální oběd, když mi přítel řekne: "uvař něco bez masa, třeba něco sladkého". Pro mě je to jasná volba, protože například žemlovku nebo rýžový nákyp u nás jím jenom já :-)


Buchtičky s pudinkem

SUROVINY:
  • 500g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 droždí
  • špetka soli
  • 100g cukru (ten nasypte přímo na droždí)
  • 2 - 3 lžíce nejlépe domácího, nesoleného, rozpuštěného sádla (můžete použít i olej, zhruba půl skleničky)
  • lžičku strouhané citrónové kůry
  • já zadělávám vlažnou vodou, ale můžete použít i vlažné mléko (zhruba 250ml)
POSTUP:
  • zaděláme těsto, povrch lehce zasypu moukou,přikryju utěrkou a dávám pod peřiny (nebo někam na teplé místo)
  • rozdělím si těsto na válečky, z válečků nakrájím stejnoměrné kousky, které vkládám rovnou do vymazaného plechu (můžete dávat i na pečící papír), s kuličkama si nedělám hlavu, jak kousky kynou tak se formují samy do tvaru malé buchtičky (to by mi paní učitelka na vaření dala - vždy nám říkala "děvčata, kulička jako količka" museli jsme každý kousek uválet do krásné kuličky a pak teprve dávat do plechu, ale my moderní mamky na to nemáme čas)
  • až máme plech plný, pořeme povrch buchtiček také rozpuštěným sádlem a dáme péct do zlata
  • až jsou hotové, ihned je vyndavám z plechu do misky a přikryju utěrkou
Jako krém používám obyčejný puding připravený podle návodu. Samozřejmě si můžete udělat pravé šodó, ale zase pro mě jako pro moderní "rychlou" mámu je to zdlouhavá příprava,protože se šodó šlehá nad párou a kromě toho se používá víno a to si myslím, že není moc vhodné pro děti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hladova-kocka hladova-kocka | Web | 26. listopadu 2016 v 16:45 | Reagovat

A jeje :-D Ty jsme teď měli v pátek ve školní jídelně :-D  :-D  :-D

2 Maestro Maestro | 2. ledna 2017 v 19:33 | Reagovat

Malé Thajsko v Praze
Thajská Restaurace Cafe Buddha
Přijďte nás vyzkoušet, Balbínova 19
http://balbinova.cafebuddha.cz/

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí místního skvělého týmu a rozšířila tak rodinný tým plný skvělých lidí. Sofii nemusíme nijak představovat, její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dostatek kritiků a uspokojila mnoho gurmánů.

Majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům …přes pět let se toulali po Asii, aby Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého dětství, vybrali jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddhy.

Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař: "Během této cesty jsme získali tři celosvětová ocenění. To nejcennější „Thai Select“ jsme převzali na jaře přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské ambasády, DITP… další od Royal Thai Embassy in Prague"

Thajská babička „Lucky“ a Štěpán Návrat, šéfkuchaři Café Buddha pro Vás připraví pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, kdy ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i novodobé recepty „pan-asian“...

3 Honza Honza | 5. února 2017 v 19:30 | Reagovat

Začal jsem žít zdravě, hodně mi pomohlo toto http://www.zdravilek.cz/category/vyziva-a-jidlo/

4 Shakefood Shakefood | 23. února 2017 v 20:43 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama