Bramborák

14. října 2016 v 17:27 | Michala |  Brambory


Bramboráčky, opět jedno z našich jídel po babičkách a prababičkách.

Každý máme po babičce svůj "rodinný" recept.
Někdo do bramboráku přidává cibuli někdo ne, někdo dává kousky uzeného, někdo salám,.... a tak bych mohla pokračovat ještě nějakou dobu.

Určitě se shodneme, že základ je prostě brambora a česnek :-)



  • oloupu si 1/2 kg brambor, umyju a nastrouhám na jemném struhadle (můžete strouhat i na hrubém struhadle, nebo také půl jemně a půl hrubě)
  • do brambor přidám 2 celá vejce, sůl, pepř, česnek (opět podle chuti, dávám i celou hlavu), majoránku
  • přidávám hladkou mouku, já jí dávám málo - bramborák má podle mě být bramborový a ne moučný (na tohle množství stačí 3 lžíce), ale někdo chce bramboráky tužší tak si přidává víc mouky

To je takový základ bych řekla, a pak už jak jsem psala nahoře, si každý může přidat co má rád.

  • já někdy ještě přidávám kousíček droždí a nastrouhaný měkký salám nebo kousky uzeného a část brambor nahradím strouhanou cuketou
  • dál můžete přidat cibuli
  • živé bylinky - například místo sušené majoránky dejte čerstvou ze zahrádky, můžete přidat i další bylinky ze zahrádky, záleží na Vaší chuti
  • někdo přidá i zeleninu - například barevné papriky
  • ...
Naše fantazie a chuť neznají meze :-) a je to tak dobře


Já opět, stejně jako lívance, připravuju na elektrickém stolním grilu, nemusí se vymazávat a jsou tak méně tučné a tím pádem i zdravější.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MirekC MirekC | Web | 18. ledna 2017 v 0:46 | Reagovat

Ahoj, právě do sebe s chutí soukám zbytky bramboráků od večeře. Jak mám mastné ruce, tak se dívám, že nejvíce otisků je na i, a, s, e, ... ;-)

2 Michala Michala | E-mail | 18. ledna 2017 v 7:20 | Reagovat

[1]: :-D  to musíte prsty pořádně olizovat :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama